Shoppen in de passages

Als je in het buurtje rond de grote warenhuizen, opera en Madeleine bent om te shoppen  neem dan ook even een kijkje in één van de Passages.

In de 19e eeuw ontstonden de eerste passages in Parijs  bij wijze van winkelcentrum (ja echt) voor chique Parijs. Galerie Vivienne is zo’n voorbeeld . Maar later kwamen er ook passages met vooral handwerkslui zoals de Passage du Caire en een enkele kreeg de bestemming van bordeel.

In de 20ste eeuw dreigden de passages wat in de vergetelheid te raken maar sinds 1990 wordt de een na de ander gerenoveerd . Niet de grote ketens zit maar vooral boetieks, designers, pennenwinkeltjes, een enkel hotel (Hotel Chopin >>) en leuke eettentjes. Een uitzondering vormt Passage Brady . Dat is een geweldig India hotspot …. ideaal voor Massala’s, fresh curry leaves of om nu eindelijk je Tandoori oven te scoren  !

Passage Jouffroy: 10-12, bd Montmartre/9, rue de la Grange-Batelière (9e arr., metro Rue Montmartre), geopend tot 21.30 uur.
Passage Verdeau: 31 bis, rue du Faubourg Montmartre/6, rue de la Grange-Batelière (9e arr., metro Montmartre), geopend tot 21.00 uur, in het weekend tot 20.30 uur.
Passage des Panoramas: 10, rue St Marc/11, bd. Montmartre (2e arr., metro Montmartre), geopend tot middernacht.
Passage Choiseul, 40, rue des Petits Champs/23, rue St. Augustin (2e arr., metro Pyramides), geopend tot 21.00 uur.
Galerie Colbert, 4 en 6, rue des Petits Champs (2e arr., metro Pyramides), permanent geopend.
Galerie Vivienne, 5, rue de la Banque (2e arr., metro Pyramides), geopend tot 20.30 uur.

Een wandeling door de Passages >>>

Reacties

Shoppen in de passages — 2 reacties

  1. Pingback: Shoppen in de passages | Parijsonline | Parijs ...

  2. Pingback: Door Parijs met 3 op reis | Parijsonline