Parijs na de Lockdown

Het lijkt erop dat op 11 mei de totale lockdown in Parijs zal stapsgewijs worden losgelaten.  Grootstedelijke gebieden hebben de gelegenheid aangegrepen om de samenleving te heroverwegen als de lockdown wordt opgeheven. Brussel, Berlijn, Milaan en Parijs nemen maatregelen. Daarbij moet de fiets een serieus alternatief worden voor auto of metro. Maar daar zijn wel voorzieningen voor nodig. Al een aantal jaar werkt de Parijse gemeentebestuur aan meer en betere fietspaden en burgemeester Anne Hidalgo is het boegbeeld van fietsend Parijs. 

De Burgemeester van Parijs Ann Hidalgo komt al jaren op de fiets naar haar werk.

De Coronacrisis heeft er toe geleid dat Parijs  een serieuze stap verder wil zetten. Zo wordt er in de stad gewerkt aan fietspaden die echt een goed alternatief zijn voor de metro. Het  fietspad tussen Concorde en Bastille , parallel met de beroemde Metrolijn 1 moet een serieuze hoofd fiets-as worden in de stad (Op Twitter >>) .

Afgelopen jaar werd er al gewerkt aan fietsenstallingen (Parijsonline nieuws >>>) .

Om de Parijzenaars tegemoet te komen wil de Burgemeester Anne Hidalgo nu voordat de Lock down wordt opgeheven de Parijzenaars al de gelegenheid geven een fiets te kopen . En dus mogen fietsenmakers /fietswinkels eerder open dan 11 mei.

In Europa gaat men na Corona op de fiets door de stad.  NRC.nl >>>

Reacties zijn gesloten.