Over het 3e-4e Arrondissement

Deze arrondissementen omvatten het gebied rond het Louvre, les Halles, Centre Pompidou, de Marais en de twee eilanden (Ile Saint Louis en Ile de la Cité). Door de bezienswaardige hoogtepunten zoals het Louvre, de Hallen en Centre Pompidou is de directe omgeving rond deze gebouwen qua voorzieningen (restaurants en cafés) uitgesproken toeristisch en heel voorspelbaar.

De Marais en het overgrote deel van de twee eilanden zijn eigenlijk behoorlijk uit de klauwen van de commercie gebleven. De Marais heeft lange tijd een joods karakter gehad, maar langzamerhand ondergaat de wijk ‘gentrification’ en tussen de joodse bakkers en de falafeltentjes komen steeds meer trendy winkels, cafés en restaurants.

Zodra je een paar stappen van de Notre Dame weg bent is Ile de la Cité een rustige buurt met opvallend weinig voorzieningen. Place Dauphine is erg aardig en heeft een paar restaurants en een hotel.

Ile Saint Louis heeft iets meer voorzieningen. Er zijn verschillende aardige hotels en alleen al het ijs van bakkerij Berthillon is een bezoek aan dit eiland meer dan waard.

Reacties zijn gesloten.