Over het 10e Arrondissement

Het 10e arrondissement is een bruisende wijk met een multicultureel karakter. De grote internationale stations Gare du Nord en Gare de l’Est zijn hier gevestigd.

Maar er zijn ook een paar buurtje met een bijzonder karakter die laten zien dat dit het arrondissement is van de grote tegestellingen.

Vlak ten zuiden van Gare de l’Est ligt een wijkje met verwarrende straatnamen die allemaal op elkaar lijken. Rue du Faubourg St Martin, Rue du Faubourg St Denis , Boulevard Saint Martin en Boulevard Saint Denis,  Een rommelig wijkje met de meest rommelige Monoprix die ik ooit bezocht heb. En dan tref je in een zijstraatje van de Rue Faubourg St Denis ( Cour des Petites Écuries) ook weer een toprestaurant als Flo. En 50m verderop begint een heel ander wereld deel, een buurtje met fantastische Indiase winkeltjes en restaurants. Het buurtje is de naam Little India waardig.

En dan zijn er van die buurtjes die lange tijd geheel niet de aandacht hebben en waar niets te beleven valt en dan plots gaat het bloeien en bruisen. In het10e arrondissement zijn inmiddels een paar van die bijzondere hotspots.

Bijvoorbeeld de kades en de de straatjes rond het Canal Saint Martin. Het stuk dat is ingeklemd tussen Gare de L ‘Est, Canal St Martin en Republique. (Een wandeling waard >>>).

En dan blijkt dit arrondissement ook nog een aantal bijzondere restaurants te hebben zoals Terminus Nord, Chez Julien en Hotel du Nord. Dit is geen hotel zoals de naam doet vermoeden maar een restaurant aan het Canal Saint Martin dat in de 19e eeuw een ontmoetingsplaats was voor de binnenvaart havenarbeider van het Canal en beroemd werd door de gelijknamige film uit 1937. De sfeer laat goed zien hoe het in dit gedeelte van het 10e arrondissement is. Een beetje alternatief en hip, casual en relaxte sfeer. Lijkt dus in het geheel niet op de strakke Brasseries aan de Boulevards. Hun website is evenzo origineel >>>

Reacties zijn gesloten.