Musée Jacquemart-André

Het Musée Jacquemart-André is een prachtig herenhuis met een mooie verzameling Hollandse en Vlaamse meesters, maar vooral een uitgebreide collectie Italiaanse/Venetiaanse schilders uit de 16e eeuw.

Ook het huis zelf is een bezoek meer dan waard. Het rijke kunstverzamelaars echtpaar Jacquemart-André richtte hun enorme huis naar de nieuwste snufjes uit die eeuw en met de prachtigste inrichting. In een mum van tijd kon de begane grond bijvoorbeeld omgetoverd worden in één grote feestzaal. En het trappenhuis is ronduit chique! Het geheel is zo goed bewaard gebleven doordat de het echtpaar hun huis en inboedel aan de stad schonken  op voorwaarde dat het voor het publiek toegankelijk zou zijn.

Niet alleen is het huis en de eigen kunstcollectie de moeite waard van een bezoek. Ook is er ieder seizoen wel een vooraanstaande tentoonstelling over Italiaanse of Franse kunst uit de 17e en 18e eeuw. Inmiddels staat de tentoonstellingen van Jacquemart André enorm hoog aangeschreven. Met dit najaar bijvoorbeeld een tentoonstelling over de schilder Johann Heinrich Füssli (1741-1825).

Ook de moeite waard is het café restaurant met prachtige lunchen en nog veel mooiere taartjes voor bij de thee 😉

Website >>>>

Reacties zijn gesloten.