Fragonard parfumeur

In het Zuid Franse Grasse zijn de twee oudste parfumfabriekjes van Frankrijk te vinden, namelijk Molinard en Fragonard. In Nederland zijn ze nauwelijks bekend, maar beide merken staan aan de basis van menig beroemde geur. Fragonard heeft ook een eigen lijn van geuren en is met verschillende winkels te vinden in Grasse, Eze en Parijs.

Het is nu niet het moment om af te reizen naar de Parijs om zelf een kijkje te nemen in één van de winkels of het Musee de Parfum maar Fragonard heeft een erg goede webshop

Perraudin bij Fragonard: 1997-2017

Ik heb in het verleden wel geurtjes gehad van Cross, Boss en Davidoff maar ben ben al jaren lang trouwe fan van Fragonard Concerto en heb me nu gewaagd aan Beau Gosse ;-). Voor de mannenlijn is het wel overzichtelijk dat voor ieder geurtje een eau de toilette is, een Baume apres rasage en douche gel. Een aantal jaren geleden hebben ze afscheid genomen van After Shaves en daarvoor zijn Baumes apres rasage in de plaats gekomen. En ik moet toegeven dat is toch wel heel fijn!

De prijzen zijn heel schappelijk. Dat komt omdat Fragonard alles in eigen hand heeft… de fabrieken , de musea en de winkels. De lijntjes zijn heel kort. Bovendien doet Fragonard bijzonder weinig aan reclame en marketing en niet voor ieder geurtje is een nieuw flesje met eigen ontwerp.

De (internationale) webshop van Fragonard >>>>

Reacties zijn gesloten.