Favoriete hapjes en adresjes in Parijs

Door de jaren heen verzamel je in Parijs je favoriete adresjes en lekkere hapjes . 

Poilane-winkelruitEn zo hol ik als ik aankom in Parijs direct naar Poilane voor dat geweldig dezembrood. En zo ga ik voor de beste croque naar La Mairie (Nou ja iig heb je leuk uitzicht… van de eerste verdieping).   Tarte Tatin eet ik bij Perraudin, de mooiste ijsjes haal ik op de kop van de Rue Moffetard bij Gelati d’Alberti.

Oesters moet je echt proeven aan de straat bij le Ballon Rouge vlak achter de Marché d’Aligre. En mijn eerste dag in Parijs sluit ik  meestal even bij Brasserie Lipp voor een Andouillettebaronrouge1

En aan het einde van de middag een crepe au marron bij de Saint Germain des Pres …. of je komt onderweg kom je altijd wel een bakker tegen met de prachtigste eclairs of  Tartelettes au citron,

En voor het ontbijt haal ik bij de Monoprix altijd Fromage Blanc Battu en een blikje  Creme de Marrons.  Een bakje daarvan met druiven ; -) is zo lekker ……….en daarna croissant bij Gontran om de hoek ; – )


De redactie van Frankrijk.nl hebben zo hun eigen lijstje Goddelijke eetzondes in Parijs . Naar het lijstje >>>

Reacties zijn gesloten.