Een bijzondere winkelstraat in het 15e: Rue du Commerce

Ik ontdekte deze winkelstraat pas recent. Het is één van de leukste winkelstraten van het 15e arrondissement en misschien ook wel van heel Parijs !

Vlak achter de Eiffeltoren ligt een op het eerste gezicht gewoon woonbuurtje met een paar een paar kruisende Haussmann Boulevards, verhoogde metrostations en fijne buurt Brasseries. Een buurtje dat je elders in Parijs ook wel vindt.

Maar wat dit buurtje heel bijzonder maakt is een heel charmante winkelstraat die begint bij Metrostation La Motte-Picquet – Grenelle. Daar zie je al direct dat het een leuk buurtje is met een aan de ene kant van de straat de wat upgrade Café Brasserie Le Bouquet de Beaugrenelle en aan de overkant het wat volksere Pierrot . Maar dit café is juist weer geschikt om ’s avonds laat nog wat te drinken  .

Dan even het spoor onderdoor. De poort van de Rue du Commerce is de enorme Monoprix en vervolgens vind je in de straat een enorme hoeveelheid fijne winkels. Van kleine bakkertjes tot aan een GAP, verschillende schoenenwinkels en een stijlvolle Pharmacie. Op nr 51 vind je Café du Commerce. Alleen al aan de gevel zie je dat dit een mooie plek is. Als je binnenloopt blijkt dat dit helemaal geen café te zijn maar dé Brasserie van het Quartier , in Art Deco stijl, sinds 1921. Wat een verborgen pareltje is dit!!

 

Nog een pareltje: Als je (komend vanaf La Motte-Picquet – Grenelle) even voor Café du Commerce linksaf de Rue Fondary inloopt vind je een bijzonder winkeltje gespecialiseerd in Escargots: Maison Escargots !

Wat deze straat verder zo prettig maakt zijn de brede stoepen, weinig verkeer en de enorme verscheidenheid aan winkels. Maar ook de sfeer is fijn. Dit is een winkelstraat echt voor de Parijzenaars. Een upgrade dorpstraat. En tsja ….er is ook een MacDo en de Coolcat  maar dan ook gelukkig weer een Petit Bateau en een bakkerij van Eric Kayser. De Rue de Commerce met z’n leuke winkels stopt bij de kerk: Église Saint-Jean-Baptiste de Grenelle

En tenslotte nog even over het metrostation zelf . Vanaf  La Motte-Picquet – Grenelle heb je verschillende lijnen die je snel de stad inbrengen. Metrolijn 8 en 10 vind je onder de grond en M6 is de bovengrondse lijn. Neem je  die richting Charles de Gaulle Etoiles dan ga je bovengronds de Seine over bij Bir Hakeim met uitzicht op de Eiffeltoren En dat is best een spektakel. Er zijn ook verschillende handige buslijnen vanaf La Motte-Picquet – Grenelle. Zo brengt bus 80 je in ene naar Montmartre en bus 82 gaat naar Quartier Latin!

Ik heb hier begin 2018 een weekje gezeten en vond het een geweldig buurtje om een weekje te wonen , even een stamcafé te hebben en om vanuit m’n verblijf op de Rue Fondary de stad te verkennen en iedere middag terug te keren en mijn boodschapjes te doen.

Verrassend leuk zelfs ! Hier zal ik vaker terugkomen.

Meer aardige hotels in dit buurtje zijn : Art Hotel Eiffel , Hotel Saphir en Hotel du Tourisme Avenue

 

 

Reacties zijn gesloten.