Bouillon Julien

De grote Brasseries van Parijs wijzigen af en toe van eigenaar maar gelukkig blijft dan het Art Nouveau of Art Deco interieur behouden.

Zo is er ook nu een kleine wijziging bij het prachtige Art Nouveau restaurant Chez Julien , afgelopen jaren ook wel bekend als Brasserie Julien, want sinds kort is de Brasserie Julien een Bouillon. 

Julien zoals het was de afgelopen 30 jaar

In 2018 is het interieur van Julien dat oorspronkelijk uit 1906 dateerd geheel gerenoveerd door een Britse ontwerper en zien we meer terug van het originele wit en groen van het originele interieur. Een impressie werd opgemaakt door de Nederlandse blogger Monsieur Plusfours.

Nu Julien niet meer Brasserie maar een Bouillon is, is de menukaart aangepast en ook de prijzen. Ze gaan geheel mee in de populariteit van Bouillons zoals Chartier, Bouillon Pigalle en Bouillon Montparnasse.

De Brasserie Montparnasse 1900 ging vorig jaar nog over in handen van de Chartier eigenaren en werd een heuse Bouillon. Ook de oude Elzasser Brasserie Jenny vlak achter Rupublique sloot dit voorjaar de deuren en zal als Bouillon dit jaar of volgend jaar haar deuren weer openen. Zo te zien maakt Julien deel uit van de Flo groupe waarin een aantal grote Brasseries aangesloten zijn zoals Flo (in Parijs) , de Brasserie in Reims en Excelsior in Nancy

Op de kaart van Bouillon Julien vind je nu meer eenvoudige gerechten zoals Oeufs durs Bio mayonnaise (€3,10) en Cuisse de canard confite, sauce moutarde, frites voor 11,90.

16, rue du Faubourg St-Dénis, (10earr., metro Strasbourg-St-Dénis), tel. 47.70.12.06. Eén van de mooiste art nouveau-restaurants in Parijs!

Het huidige interieur van  Julien nu Bouillon Julien. Bron Julien >>>

 

        Info en reserveren >>