Café des Deux Moulins

De Rue Lepic slingert vanaf Place Blanche half Montmartre over en eindigt dan vlakbij Place du Tertre . Aan het eerste stukje , op de eerste hoek aan de linkerhand zit Café des Deux Moulins.

De naam is een verwijzing naar de oude molens die we wat hoger op Montmartre vinden, ook aan de Rue Lepic. Het café is sinds 2001  internationaal bekend door de Amelie film [ Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain ] omdat er verschillende opnames in het café gemaakt werden.

We zien nu hier en daar een Amelie poster (en af en toe wat giegelende Japanse toeristen) maar het café is verder zo goed al onveranderd en je kan er nog steeds rustig voor 1,50 een café noir drinken aan het Zinc tussen de bezoekers uit het buurtje of genieten een eenvoudige Franse lunch achterin het café. Want het is een Café / Brasserie. Vlak voor de eerste Lock down was ik er nog en at er de ene dag  canard met port saus met puree en de andere dag Puy linzen met een worstje, maar een croque of een sandwich hebben ze er ook . Dus allemaal Franse eenvoudige klassiekers

Hun website >>>

Reacties zijn gesloten.