Tarte au Citron

tartelettes-citron410Allemaal leuk en wel met die Macaron hype maar het is gewoonweg niet mijn favoriet, niet mijn ding dus ; – )

Wel mijn ding is de Tarte au Citron…. Waarvan de kleine uitvoering dan ook wel tartelette au citron genoemd wordt. Soms uitgevoerd met Meringue en soms zonder.

Ik sta er niet alleen voor. Gelukkig zijn er veel meer fans van deze luchtige lichtzure Tartelettes. Bijna elke Parijse bakker en Patisserie heeft ze in de etalage liggen. Mijn eigen favoriete bakker zit in Lagny op Place de la Fontaine. De laatste die ik heb gegeten was bij Brasserie Wepler... die was hemels.   L’Express heeft nu een top 10 voor Parijs samengesteld . Ik ga bij mijn volgende tripje in ieder geval de twee patissiers op Montmartre proberen!

Naar het lijstje van L’Express >>>

 

Reacties zijn gesloten.