Alain Ducasse heeft in Frankrijk enorme stempel gedrukt op de moderne franse keuken met zijn inmiddels befaamde Plaza Athénée restaurant (>>) en heeft ook restaurants geopend in New York en Monaco. Geheel nieuw is zijn serie betaalbare hippe Spoon restaurants. De stijl van koken mag je geen fusion noemen . Ze beschrijven hetzelf op de site als volgt “Induction, vapeur, sous-vide, rôtissoire, wok, plancha, grillade, à la cocotte … Les modes de préparation, de cuisson et de conservation les plus modernes et les plus traditionnels sont présents dans la cuisine ouverte de SPOON conçue et réalisée par Soremath”. Kortom een balans tussen de klassieke en moderne keuken met vleugjes invloed uit verschillende windstreken. Op vakantie in Carthago, Mauritius of St Tropez, skiën in Gstaad, op zakenreis in Hong Kong of St Tropez of een weekendje in Londen?. Pas de problem! Ook op die locaties een Spoon vestiging. En niet te vergeten dus de Parijse vestiging: Tip: wil je niet teveel geld uitgeven ga dan lunchen; er is een speciaal lunchmenu (Spponsum) voor € 33. Wel op tijd reserveren, het restaurant is zeer geliefd
Adres: 14, rue Marignan 75008 Paris Métro : Franklin Roosevelt
Tél: 33 (0) 1 40 76 34 44. Site web: >>>>>!