Vlak achter de Sorbonne Universiteit en om de hoek van het Pantheon aan de Rue Saint Jacques zit al heel lang Restaurant Perraudin.
“Un Bistro Ancien” met traditionele Franse keuken. Werd heel lang gedreven door drie oudere dames, maar is sinds mei 2001 in andere handen en heeft de authentieke sfeer weten te behouden.
Waarom Perraudin? Het restaurant is vernoemd naar een Frans Zwitserse Geoloog die ooit onderzoek deed in de Alpen naar gletsjes aan de Sorbonne Universiteit. Voor mij? Dit vrestaurant is een beetje de rode draad in mijn Parijs bezoeken sinds 1985. Ik kom er altijd weer terug en sinds 85 is Perraudin verbonden als naam voor wat ik doe wat betreft Parijs, Parijsonline, Parijsmagazine, Parijs1900.
Bij Perraudin maakte ik kennis met de echte traditionele Franse keuken. Reserveren niet mogelijk. En op de kaart vind je gerechten zoals Crudité, Tarte Tatin, Boeuf bourguignon en Andouillette, . Open vanaf 19.30 uur.
Als je lang moet wachten tot er een plaats vrij is, krijg je een Cardinal (crème de cassis met rode wijn).
Adres: Rue Saint Jacques 154 (vlakbij de kruising met de Rue Soufflot)
Metro RER Luxembourg
Website >>>>
Op de kaart >>>
Pingback: Andouillette | Parijsmagazine
Pingback: Restaurant Perraudin | Parijsonline
Pingback: Favoriete hapjes en adresjes in Parijs | Parijsonline