La Petite Ceinture in het 20ste arr

Bij toeval ontdekte ik een stukje Petite Ceinture in het 20ste dat nog niet open is voor publiek maar waar je al wel op kan… als je even zoekt : )

PC in het 20ste: Gare Charonne met  La Fleche d’Or

Stukje bij beetje wordt de Petite Ceinture in Parijs opengesteld voor het publiek. Zo is er al een paar jaar in het 16e arr een 2 kilometer lange “Sentier Nature”, hier ligt de PC wat verzonken tussen de bebouwing en geeft een prachtig verstild gevoel. Vorig jaar werd een stuk van 1,5 km in het 15e arr geopend en daar ligt de PC op een verhoogd talud en kijk je regelmatig al wandelend over de straten die beneden langs kruisen. En in het 18e arr bijvoorbeeld vind je moestuinen en kleine parkjes langs de PC.  In totaal is er nu zo’n 3,5 km in gebruik van de 40 km PC. Maar de bedoeling is dat er meer in gebruik wordt genomen.

De gemeente Parijs heeft als plan om tot aan 2020 nog eens 6,5 kilometer te ontginnen. Onder andere in het 20ste arrondissement. Ik vond al wandelend door het 20ste aan de Rue  Florian een ingang van de Petite Ceinture dat nog niet aangepakt is. Met een beetje klauterwerk sta je dan op de spoorbaan. Een beetje illegaal… dat wel. Maar wat een erg mooi stukje is dit ! Bij Hotel Mama Shelter zie je de PC uit de rotsen doemen van Cimetière du Père-Lachaise, en vanaf daar volgt de PC een stukje bovengronds traject.

PC Rue de Bagnolet

PC Gare de Charonne

PC 20ste arr. Aan de Rue Florian/Rue Vitruve

 

En ook wat noordelijker is men bezig. Onder andere wordt er gewerkt aan het trace dat Station de la Mare wordt genoemd. Dat is een nieuw stukje Petite Ceinture in het 20ste arr tussen Parc de Belleville en Pere Lachaise. Het begint aan de Rue de la Mare en eindigt aan de Rue Menilmontant.  Meer  >>>>

Meer over de 2020 PC plannen van de Parijse overheid >>>>

 

Reacties zijn gesloten.