Op bezoek bij Guimard in Hotel Mezzara

hotelmezzaraIk schreef al eerder dat ik Parijs in de loop der jaren echt beter leren kennen op mijn wandelingen/zoektochten naar huizen, stadsvilla’s, appartementcomplexen , metroingangen van architecten zoals Hector Guimard, Le Corbusier en Mallet Stevens. Van Montsouris tot aan Passy….. aan de hand van een kaart en een architectuurgids op zoek naar het juiste adres en dan foto’s nemen of kijken of je binnen kan komen (zelden )

Hector Guimard is vooral bekend van zijn metroingangen en het Art Nouveau interieur dat nog te zien is het Musee d’Orsay. Minder bekend zijn de woningen, stadsvilla’s en appartementengebouwen waarvan er verschillende in Parijs staan.

Terwijl Parijzenaars en toeristen dagelijks overal in Parijs de Art Nouveau metro ingangen kunnen bewonderen is geen van zijn woningen of appartementen gebouwen publiek toegankelijk.

Maar ik heb een paar jaar geleden het geluk gehad dat ik in Parijs was toen Hotel Mezzara in het 16e arrondissement een paar weken was opengesteld door de Cercle Guimard.


Een paar foto’s van mijn bezoek wat en info  op Parijs1900 >>>


Komende maanden is er opnieuw gelegenheid om een kijkje te nemen in dit bijzondere huis. Want de Cercle Guimard heeft ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van Guimard de expositie Hector Guimard, précurseur du design.

Guimard-Mezzara1

 

Reacties zijn gesloten.