Mallet Stevens en Le Corbusier

De Rue Docteur Blanche is wat mij betreft een heerlijke plek in het 16e arrondissement. Als je de straat inloopt, lijkt het allemaal niet zo bijzonder maar er komen twee impasses op uit die buitengewoon interessant zijn.

Om te beginnen de Rue Mallet Stevens. In deze “impasse” aan de Rue Docteur Blanche (16e arr) vinden we 6 stadsvilla’s van de begin 20ste eeuwse architect Robert Mallet Stevens. De impasse is afgesloten aan het einde door de conciergewoning. Maison Martell is de meest bijzondere woning door het ronde trappenhuis dat boven het huis uitsteekt.

Even verderop aan de Rue docteur Blanche vinden we opnieuw een impasse met begin 20ste eeuwse architectuur. Het is de square du Docteur Blanche met twee prachtige woonhuizen van de architect Charles Edouart Jeanneret (1878-1965), beter bekend als Le Corbusier. Villa La Roche werd gebouwd voor een bevriende bankier en Villa Jeanneret voor zijn broer.

Tegenwoordig huist hier de Fondation Corbusier. De villa is toegankelijk voor publiek maar heeft beperkte openingstijden >>>

Reacties

Mallet Stevens en Le Corbusier — 1 reactie

  1. Pingback: Chandigarh : 50 ans après Le Corbusier | Parijsonline