Le Grand Musée du Parfum

Parijs heeft sinds december 2016 een gloednieuw parfum museum: Le Grand Musée du Parfum

We vinden dit bijzondere museum midden in het 8e arrondissement, gehuisvest in een hôtel particulier in de chique Faubourg Saint-Honoré-buurt.

Een opmerkelijke plek want een paar honderd meter verderop vind je op de Rue Scribe het Musee du Parfum Fragonard. Dit Musee du Parfum is gebonden aan het parfumhuis Fragonard. Hier in Nederland niet zo bekend maar in Frankrijk is het een grote parfummaker met vestigingen in de parfumstad Grasse, Eze en een paar winkels in Parijs. Fragonard heeft niet alleen een betaalbare eigen lijn aan luchtjes maar Fragonard maakt ook achter de schermen verschillende luchtjes voor grote internationale merken.

Het nieuwe Grand Musee du Parfum is echter niet aan een merk gekoppeld. Maar gaat meer om de algemene beleving van Parfum. Het museum laat de geschiedenis zien van het parfum, van de antieke tijd tot heden. Ook is er een deel van het museum gewijd aan het reukvermogen en de (emotionele) kracht en het belang van geuren. Met behulp van allerlei testjes kan de bezoeker zijn zintuigen op de proef stellen. En tot slot is een sectie gewijd aan de kunst van de parfumeurs.

Meer over het museum >>

Praktische info:
Adres: Le Grand Musée du Parfum, 73, rue du Faubourg Saint Honoré – 75008 Paris
Website >>>>>

Reacties zijn gesloten.