La Campagne à Paris

Aan de rand van Parijs in het 19e arrondissement, vlakbij de Boulevard Périphérique, ligt dit charmante buurtje bestaande uit iets meer dan negentig eengezinswoningen. Een betonnen trap met hout-reliëf, in de Rue Geo Chavez, brengt je naar boven.


Op deze plek waren tot het eind van de 19e eeuw de gipsgroeves. Toen de groeves uit gebruik raakten werden ze opgevuld met de vrijgekomen grond van de bouw van de metro en werden hier 92 huisjes neergezet. 48 huizen werden voor de 1e wereldoorlog gebouwd en na de onderbreking van de oorlog werd de rest gebouwd.

Zeker voor die tijd waren ze voorzien van redelijke luxe zoals een toilet, badkamer, stromend water en allemaal een eigen voortuintje. De huisjes zijn ontworpen door verschillende architecten, één zelfs zonder architect, waardoor dat ze allemaal net even verschillend zijn van elkaar.

La Campagne à Paris heeft geen winkels, cafés, zelfs geen dokter en tandarts, of andere voor die tijd luxe, gewoon 92 woonhuisjes. Vergelijkbaar met dit wijkje is Mouzaia , ook begin 20ste eeuw neergezet om de gaten in de stad op te vullen.

Het buurtje is vrijwel autovrij want het is wat lastig te bereiken door de geïsoleerde ligging . Verschillende trappen geven voetgangers wel makkelijke toegang tot dit bijzondere buurtje.

La Campagne a Paris. Op de Rue Irene Blanc nov 2016

La Campagne a Paris. De trappen naar de Rue Irene Blanc nov 2016

De straatjes van La Campagne a Paris zijn smal, er is eigenlijk geen parkeergelegenheid,  met uitzondering dan voor een listig geparkeerde fiat 500

,

Reacties

La Campagne à Paris — 1 reactie

  1. Pingback: Mouzaia | Parijsonline