Favoriete buslijnen in Parijs

De Bus is een door de meeste toeristen volstrekt onbenut transportmiddel. Enigszins begrijpelijk want het is niet de snelste methode om je door Parijs te verplaatsen. Echter het is zo leuk want je ziet wel heel veel vanuit de bus. Een aantal lijnen heeft een hoog sightseeing gehalte.

Bijvoorbeeld bus 27; Deze loopt van Porte Ivry via het Pantheon, Saint Michel, Notre Dame, Louvre, Palais Royal, Opera en Lafayette naar Gare St Lazare. Je kunt praktisch voor de pyramide van het Louvre uitstappen!

Of bus 29 die volgens kenners nog een achterbalkon heeft en de stad oost-west doorkruist en langs een groot aantal Parijse hoogtepunten gaat.

Bus 73 gaat vanaf het Musee d’Orsay over de Champs Elysees de stad uit!

De PC doet geen enkel beroemd museum of monument aan maar is wel een heel bijzondere lijn. Gaat parallel aan de Boulevard Peripherique als een cirkel lijn Parijs rond

Wil je vanaf Gare du Nord met de bus de stad in ? Neem dan bus 38 . Hij gaat langs Gare de L’Est, Chatelet, Centre Pompidou, Notre Dame, Saint Michel, Jardin du Luxembourg en Denfert Rocherau (Catacombes).

Tenslotte : Ook het Montmartre buslijntje is bij mij zeer favoriet. Dit gewone RATP lijntje kronkelt la Butte op en af . Goed vasthouden … maar het is een feest , je ziet zoveel . Meer over dit lijntje hier op Parijsonline >>>

Je eigen favoriete lijntje uitzoeken ? Gebruik dan de interactieve bus kaart van de RATP >>>

Reacties zijn gesloten.