Een paar fietsroute suggesties

FietsOm te beginnen zijn er in steeds meer delen van de stad fietspaden aangelegd. Op de informatiesite van de stad (paris.fr) is tegenwoordig een aantal pagina’s over fietsen in Parijs met routesuggesties. Je kunt er bovendien een kaart vinden waarop de fietspaden en fietsveilige gebieden zijn aangegeven (>>>).

Helemaal prachtig is de nieuwe interactieve kaart waarop je de plek van vertrek en aankomst kunt aangeven waarna je een aanbevolen fietsroute krijgt >>>>

Een van de meest favoriete en rustige routes is het Canal St Martin. Je kunt hiermee vrij gemoedelijk de stad uit fietsen langs het Canal St Martin, waarvandaan je tot aan Meaux kunt doorrijden.

Aan het Canal St Martin kun je overigens fietsen huren bij Paris a Velo  >>>.

Maar je kunt ook in andere rustige arrondissementen fietsen zoals het 5e arrondissement. Je kunt dan vanaf het Panthéon over de Rue St Jacques zuidwaarts fietsen, bijvoorbeeld richting de landelijke buurtjes in het 14e en het Parc Montsouris.

fietsplanteekleinOok kun je vanaf de Bastille de Promenade Plantée af fietsen. De eerste kilometer moet je parallel aan de promenade over de Avenue Daumesnil fietsen, maar vanaf de Jardin de Reuilly kun je je weg vervolgen over de oude en verlaten spoorweg richting de boulevard Périphérique.

In de hieronder aangeraden gids Fietsen in Parijs is de Promenade Plantée onderdeel van een van de beschreven fietsroutes. (foto: Joke Radius)

Reacties zijn gesloten.