Ed van der Elsken in Parijs

Het Jeu de Paume was even gesloten maar sinds 13 juni is er een foto expositie met werk van de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken.

Met de tentoonstelling la Vie Folle wordt het Parijs getoond zoals in de jaren 50 vastgelegd door Ed van der Elsken. Vooral de wat rauwe randjes van het wijkje rondom St Germain des Pres legde hij graag op de gevoelige plaat vast.

Van 1950 tot 1954 woonde en werkte hij in Parijs waar hij zijn eerste vrouw, de Hongaarse fotografe Ata Kandó, ontmoette. En niet lang daarna kwam zijn eerste fotoboek uit: Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés, met het werk dat hij in Parijs maakte.

Als je deze zomer in Parijs bent is Van der Elsken een leuke gelegenheid om dit mooie fotomuseum eens te bezoeken. ‘La Vie Folle‘ is een erg mooie expositie met behalve foto’s uit Parijs (o.a. een jonge Karel Appel, Brigitte Bardot, muze Vali Meyers) en Amsterdam, ook bijzondere foto’s uit Afrika en Azië. Leuke bijkomstigheid is dat het Jeu de Paume een nieuw terras heeft, met uitzicht op de Tuilerieën en de grote vijver. Je kunt er (ook zonder museumkaartje) koffie drinken of Japanse hapjes proeven van het bento-restaurant dat ook binnen in het museum zit.

Meer info >>>>

[bron : o.a. Frankrijk.nl]

Reacties zijn gesloten.