Déconfinement Parijs => juni

Met ingang van 15 juni zal Frankrijk de grenzen open stellen voor toerisme. Dat is goed nieuws!

Al sinds 11 mei is de Franse overheid de lock down voor het hele land stapsgewijs aan het versoepelen. Parijs gaat wat langzamer maar ook ook daar zijn de maatregelen versoepelt en het openbare leven zal gecontroleerd en langzaam weer op gang komen.

Echter voor Parijs zijn dus nog wel een aantal aanvullende regels ten opzichte van de rest van het land. Zo moet je in metro/bus/rer en in de musea + een groot aantal winkels mondkapjes dragen. Van restaurants zijn nog alleen de terrassen open en musea zijn alleen toegankelijk met tevoren gereserveerde tickets [ Voor ons kan dat bijvoorbeeld via Tiqets >>>>].

Ook de Thalys rijdt weer in een directe verbinding naar Parijs , maar voorlopig zijn dat een beperkte hoeveelheid treinen per dag en bovendien is ook in de Thalys een mondkapje verplicht.  Parijsonline >>>>

Als je opziet tegen metro, bus en mondkapje overweeg dan fietsen als een serieuze optie. Afgelopen maand is er in Parijs 50 km extra fietspad aangelegd. Meer fietstips lees je op Parijsonline in  het fietsdossier >>> 

Een tripje naar Parijs is dus nu weer goed mogelijk maar er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden.


Meer over de post corona regelgeving in Parijs: Frankrijk.nl >>>


 

Reacties zijn gesloten.