De metrokaartjes

Voor bus metro en RER zijn de zelfde kaartjes te gebruiken. Deze “Billets” zijn verkrijgbaar bij de meeste metro/RER ingangen maar ook door de hele stad bij de BAR/TABAC’s. De billets zijn los verkrijgbaar voor €1.50 maar het is meer gebruikelijk om de metrokaartjes in pakketjes van 10 te kopen . Deze zogenaamde carnet de dix kost 12 euro. De kaartjes werken in feite als enkeltjes. Na toegang tot de metro niet weggooien want het kaartje is in veel gevallen weer nodig om de metro weer uit te komen. Overstappen is wel mogelijk met het zelfde kaartje mits U (in het geval van de metro en RER) onder de grond blijft. De gewone Billets “enkeltjes” zijn alleen te gebruiken in zone 1 en 2 . dat is de binnenstad van Parijs. Gaat u met de RER naar buiten de stad (bijvoorbeeld naar Versailles) dan moet u bij de RER stations een apart kaartje kopen. Let wel een “aller” is een kaartje voor de heenreis en een “retour” is een kaartje voor de terugreis. Voor toeristen zijn er nog andere voordelige opties.

De mobilis is een dagkaart, te koop voor verschillende zones. Voor de stad (zone 1 & 2) kost de Mobilis 7 euro . Dus een dag lang onbeperkt reizen met metro, bus en RER.

Dan is er Parisvisite, een kaart die de metro en musea bezoek combineert. Met de kaart kun je onbeperkt reizen in de stad maar biedt ook de mogelijkheid om te reizen naar de vliegvelden en Eurodisney. Op de RATP site is te lezen wat kaart kost, wat de mogelijkheden zijn, en welke voordelen er nog meer zijn. Te koop voor 1 tot 5 dagen.

forfait-navigo-semaineEn tenslotte is er een nieuwe week kaart van de ratp. De Paris Navigo Decouverte. De Oorspronkelijke Navigo was alleen voor bewoners maar er is dus nu de Decouverte variant voor mensen die bijv een week  of wat langer in de stad zijn. Bij het aanmaken van een Navigo pas wel een pasfoto meenemen ! Info Navigo >>>>

Reacties zijn gesloten.