Café Brasserie L’Ecritoire

Ieder dorp in Frankrijk heeft zijn eigen Bar Brasserie waar de lokale bewoners gaandeweg de dag binnenkomen voor een glaasje , rustig koffiedrinken, de lunchformule of een avondmaaltijd. Dat geldt ook voor ieder Quartier in Parijs, en zo heeft een ieder binnen dat Quartier zijn eigen favoriet.

In het buurtje rondom de Sorbonne en het Pantheon is L’Ecritoire mijn favoriet. Zo dichtbij de Sorbonne Universiteit heeft het altijd een aardige aanloop van studenten die hun aantekeningen Lecritoire-nov2015uitwerken, docenten die nog even een hapje eten voor hun avondcollege en ander loslopend volk dat L’Ecritoire ook een prettige plek vindt.

Café Brasserie L’Ecritoire wordt gaandeweg de middag gezelliger en je kunt er zowel ‘s middag als ‘savonds rustig een hapje eten.
Ze hebben een standaard Brasserie menukaart met Steak Frites, Andouillete en Confit de Canard met aardappeltjes uit de oven maar ook een paar goede salades.

Ook de wijnkaart is heel verzorgd . Mijn favoriet is de licht gekoelde rode Gamay ! Onder andere heerlijk bij de Foie de Canard met toast.

Een ander voordeel van deze aardige Brasserie is dat  ze niet pas na 19.30 de tafels dekken. Je kunt er gerust om 17.30 binnenstappen en wat eten. Heel fijn als je bioritme niet helemaal aansluit bij de Franse eettijden en ook met een kind heel praktisch.

En ook heel aantrekkelijk is in de zomer het terras. Je zit dan midden op het Place de la Sorbonne . En in de winter kun je ook terecht in de serre waarvandaan je vanachter het glas heb je het beste uitzicht op het autoloze Sorbonne pleintje en de Sorbonne kerk.

Lecritoire-interieur2

Reacties

Café Brasserie L’Ecritoire — 3 reacties

  1. Pingback: Café Brasserie L’Ecritoire | Parij...

  2. Pingback: Dining solo in Parijs | Parijsonline

  3. Pingback: Dining Solo in Parijs | Parijsmagazine